Angels Sleeping 2024 pdf epub mobi 电子书


Angels Sleeping

简体网页||繁体网页

Angels Sleeping 2024 pdf epub mobi 电子书 著者简介

http://www.helnwein.com/


Angels Sleeping 电子书 图书目录




点击这里下载
    


想要找书就要到 本本书屋
立刻按 ctrl+D收藏本页
你会得到大惊喜!!

发表于2024-06-30

Angels Sleeping 2024 pdf epub mobi 电子书

Angels Sleeping 2024 pdf epub mobi 电子书

Angels Sleeping 2024 pdf epub mobi 电子书



喜欢 Angels Sleeping 电子书 的读者还喜欢


Angels Sleeping 电子书 读后感

评分

评分

评分

评分

评分

类似图书 点击查看全场最低价
出版者:Galerie Rudolfinum
作者:Gottfried Helnwein
出品人:
页数:0
译者:
出版时间:2008.6
价格:0
装帧:Board book
isbn号码:9788086443119
丛书系列:

图书标签: Gottfried.Helnwein  镜像依存  畫冊   


Angels Sleeping 2024 pdf epub mobi 电子书 图书描述

VýstavaGottfried Helnwein - Angels Sleeping

12. 6. 2008 – 31. 8. 2008

Hlavička

velká galerie

Kurátor výstavy:Dr. Petr Nedoma

Výstava Angels Sleeping sleduje základní témata díla rakouského umělce Gottfrieda Helnweina (nar. 1948 ve Vídni). Autor se stal záhy pojmem v oblasti hyperrealistické malby, v zobrazení osamělého a zraňovaného člověka. Četné citáty z popkultury, fotograficky přesné detaily často monochromní, povrchově hladké, precizní malby navozují pocit podivné směsi důvěrně známého a jasně čitelného v kontrastu k tušené hrozbě, k nejasnému pocitu vyšinutí řádu, jež ohrožuje. Metafoře Helnweinova umění, i když často obsahuje rysy autoportrétu, dominuje obraz dítěte, které se obvykle nachází v mezním postavení, v krajně vypjaté situaci.

Celá výstava je rozčleněna do pěti oddílů, které - nikoliv chronologicky - představí podstatné momenty a témata Helnweinova díla s důrazem na převážně malířskou tvorbu posledních let. Úvodní skupinu tvoří autoportréty, včetně ikonického autoportrétu umělcovy tváře znetvořené obvazy a kovovými předměty, který je metaforou nemožnosti svobodného vyjádření v Rakousku 70. a 80. let. Nelítostný umělcův postoj k reliktům a reziduím nacistické minulosti jeho vlasti je rovněž námětem druhé skupiny děl. Těžištěm Helnweinovy tvorby je ovšem téma dítěte, jímž se systematicky zabývá v nejrůznějších polohách a uměleckých technikách od ranných kreseb až po současnost. Souboru obrazů s tímto námětem bude věnován největší prostor. Násilí na dětech v kontrastu s jejich pasivní vystaveností, bolestným údivem a nemožností se bránit světu dospělých, je v dalším oddíle, nazvaném poněkud ironicky Art in Amerika, posunuto do polohy dalšího tématu. Tím jsou vztahy bílé, často unifomované "většiny" k ostatním etnikům a menšinám zvláště ve Spojených státech. Závěrečná kapitola se dotýká, tentokrát výjimečně v podobě velkoformátových fotografií, tématu popkultury a jejích ikon. Ironické potréty punkového zpěváka Marilyna Mansona v masce myšáka Mickeyho nebo eventuelně v téměř kanonické póze sv. Terezie jsou výmluvným gestem a postojem hovořícím o potřebě osvobozování od nadvlády všudypřítomného konzumního kýče.

Kurátorem výstavy je ředitel Galerie Rudolfinum, Petr Nedoma, který na její koncepci úzce spolupracoval se samotným umělcem. Soubor vystavených děl je zapůjčen nejen z autorova majetku, ale také z řady veřejných a soukromých sbírek z Evropy a USA. K výstavě vydává Galerie Rudolfinum katalog s reprodukcemi všech vystavených děl a texty Petra Nedomy a Gottfrieda Helnweina, a to v české a anglické jazykové verzi. Doprovodné programy se budou úzce vztahovat nejen k dílu samotnému, ale především k tématům, kterými se zabývá, tedy k tématům reziduí nacistické ideologie v mentalitě a myšlení některých (nejen) západoevropských zemí a dále k tématu ohrožování dítěte ve vyspělých společnostech.

Angels Sleeping 2024 pdf epub mobi 电子书

Angels Sleeping 2024 pdf epub mobi 电子书
想要找书就要到 本本书屋
立刻按 ctrl+D收藏本页
你会得到大惊喜!!

Angels Sleeping 2024 pdf epub mobi 用户评价

评分

评分

评分

评分

评分

Angels Sleeping 2024 pdf epub mobi 电子书


分享链接









相关图书




本站所有内容均为互联网搜索引擎提供的公开搜索信息,本站不存储任何数据与内容,任何内容与数据均与本站无关,如有需要请联系相关搜索引擎包括但不限于百度google,bing,sogou

友情链接

© 2024 onlinetoolsland.com All Rights Reserved. 本本书屋 版权所有